Varför BSB?

Personligt

Personlig, kundägd och lokal försäkringspartner

Lokalt

Det lokala valet i Bohuslän

Lokal placering och skadereglering

Attraktivt

Attraktiv premie och nöjda kunder

Detta ingår i vår båtförsäkring

Vår Båtförsäkring finns i tre varianter: Båtförsäkring Ansvar, Båtförsäkring BAS och Båtförsäkring MAX. Båtförsäkring Ansvar är en begränsad försäkring och Båtförsäkring MAX är en variant med extra skydd. Du kan läsa mer om dem i vårt produktfaktablad eller villkoren, som finns att ladda ner längst ner på den här sidan.

Vad ingår i grundförsäkringen?

Båt MAX

Båt BAS

Båt ANSVAR

Du kan få ersättning om du orsakar skada på en annan båt eller båtförare.

Försäkringen ger skydd för skador som uppkommer på sjön. Till exempel om båten skadas av att stöta på grund, kolliderar eller får en annan sorts plötslig och oförutsedd skada.

Du kan få ersättning vid brand, blixtnedslag, explosion samt skada på elektriska kablar genom kortslutning.

Om din båt eller båttillbehör stjäls eller utsätts för skadegörelse kan försäkringen ge ersättning.

Det här skyddet gäller vid kranlyft, av- och påriggning, transport och när båten är på land, till exempel under vinterförvaringen i Bohuslän.

Du kan få ekonomisk hjälp för att anlita ett juridiskt ombud för vissa frågor som har med båten att göra. Till exempel vid tvister kring reparationer av båten.

Vid personskada på någon som är på båten kan försäkringen ge ersättning.

Om motor, backslag, drev eller annan maskinell utrustning skadas kan du få ersättning.

Den här så kallade drulleförsäkringen täcker till exempel skador på båttillbehör och sanering av tank vid feltankning. Du kan även få ersättning om dina båtnycklar skadas eller tappas bort. Med allrisken i Båt MAX får du dessutom ett högre försäkringsbelopp för personliga saker, material för uppläggning och oregistrerade båtvagnar.

Hem- och villaförsäkringens reseskydd gäller även för stöld av medfört bagage, pengar och värdehandlingar, samt för merkostnader för hemresa på grund av naturkatastrof, terrordåd eller krig. Reseskyddet i VillaHemförsäkringen gäller under resans 45 första dagar i hela världen. Om du inte är bosatt i Sverige gäller försäkringen endast i Sverige.

Försäkringen kan hjälpa dig om du behöver bogsering till varv eller transport av bränsle och reservdelar.

Med en här delen av försäkringen får du en ersättning på 250 kronor per dag vid en skada

Vad ingår i grundförsäkringen?

Tillägg

Grundförsäkringen gäller i ett visst geografiskt område (hela Sverige och flera andra länder, se nedan). Med det här tillägget utökar du det området.

Om du ska hyra ut eller låna ut båten för pengar bör du teckna den här tilläggsförsäkringen.

Var gäller försäkringen?

Försäkringen (utan tillägg) gäller i Sverige, Danmark, Norge, Finland och i dessa länders territorialvatten, Östersjön med angränsande hav och vikar, Kielkanalen, Kattegatt, Skagerack och Nordsjön öster om linjen Lindesnes – Helgoland – Cuxhaven.

Vem omfattas
 av försäkringen?

Försäkringen gäller för dig som äger fritidsbåten när den används för privat bruk. Försäkringen kan också gälla för andra personer, om de har fått tillstånd av dig att använda båten. Den kan även ge ersättning för personskada på personer som har fått en skada som är kopplad till båten. Mer om det här kan läsas i produktfaktabladet.

Ta hand om er på sjön!

Flytväst på! Kolla sjöväderrapporterna på förhand. Läs sjökortet innan ni går in i nya hamnar.

Vanliga frågor

Försäkringen gäller utan tidsbegränsning. Dock gäller inte försäkringen om skadorna har orsakats av snö, is, frost, nederbörd etc.

Båtförsäkring för Lysekil, Sotenäs och hela Bohuslän

 • Snabba kontaktvägar
 • Nära dig i Bohuslän
 • Attraktiv premie
 • Lojalitetsprogram för trogna kunder

Vi prioriterar att ge våra kunder smidig service och att vara lättillgängliga. Dessutom ger vi alla kunder en personlig kontakt. Genom det här fokuset på service kan vi finnas nära dig i Bohuslän. Oavsett om du som tecknar en båtförsäkring bor precis intill kontoren i Lysekil och Kungshamn, eller håller till i Öckerö eller Strömstad. Med oss får du dessutom en attraktiv premie och ett lojalitetsprogram som ger trogna kunder extra fördelar.

Teckna båtförsäkring hos ditt lokala försäkringsbolag

Välj ett lokalt försäkringsbolag som det är enkelt att få tag på. Få personliga råd, en bra premie och ett fördelaktigt lojalitetsprogram.

Offerförfrågan - Båt

 • Ägarinformation

 • Försäkringsuppgifter

 • Övrigt

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
 • Vill du veta mer?

  Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor kring att försäkra din båt. Våra kunniga rådgivare berättar gärna mer om skillnaden mellan de olika uppläggen och vad som passar bäst för dina behov. Och att teckna försäkringen så klart.